De kerktelefoon bestaat uit een kastje (KerkWebRadio) met ingebouwde luidspreker dat op uw telefoon- of internetaansluiting wordt aangesloten en op een vrij stopcontact. Het kastje is zeer eenvoudig te bedienen en is voorzien van een afstandsbediening.

U bent voor kerktelefoon een analoge vaste telefoonaansluiting nodig van KPN of een internetaansluiting.

 LET OP:

  • Vanaf oktober 2020 werken de kerktelefoonkastjes niet meer via de oude (analoge) telefoon verbinding.
  • Zelfs voor die tijd worden KPN en TELE2 lijnen al gedigitaliseerd waardoor de kerktelefoonkastjes regelmatig kunnen uitvallen.
  • Het beste is over te stappen op internet + bellen (is vaak weinig duurder of zelfs goedkoper dan het oude telefoon abonnement)
  • Het aansluiten van het kerktelefoon kastje op internet kunt u laten doen door de kerktelefoon contactpersoon.

 

Als u luistert via uw telefoonaansluiting dan bent u telefonisch in gesprek, maar u kunt zelf wel elk moment bellen, de uitzending wordt dan afgebroken.

De kerktelefoon werkt ook in combinatie met een persoonlijk alarmsysteem dat via de telefoon werkt, het alarm heeft altijd voorrang.

U kunt kerktelefoon ook tijdelijk aanvragen bijvoorbeeld bij ziekte, er zijn geen aansluitkosten benodigd en er hoeft niets geïnstalleerd te worden.

Naast uitzendingen van onze kerk kunt u ook luisteren naar de CGK, het Lichtbaken en de Hervormde gemeente, Oosterkadekerk.

(druk daarvoor nadat u de welkomstboodschap hebt gehoord respectievelijk 1 of 2 keer op de onderste rode knop naast het schermpje, u ziet dan CGK of Stadskanaal, NH op het schermpje staan, drukt u nog vaker op de rode knop dan kunt u oudere diensten nogmaals beluisteren)

De kerktelefoon kastjes worden bij gemeenschappelijke diensten automatisch verbonden met de kerk waar de dienst plaats vindt.


Als u in het bezit bent van een computer met internet dan kunt u de diensten volgen via Kerkomroep.nl, ook kunt u meekijken via Kerkdienstmeebeleven.nu

Kerkomroep kan ook op de mobiele telefoon of tablet beluisterd worden m.b.v. een App  (App voor Apple iOS en App voor Android).


 


Voor het aanvragen van kerktelefoon kunt u terecht bij uw wijkdiaken.
Met ingang van 1 juli 2016 is het gebruik van kerktelefoon gratis (u heeft ook geen extra telefoonkosten).
Als u nog een automatische overschrijving heeft lopen dan dient u deze zelf te (laten) stoppen.

Bent u dankbaar voor het doorgegeven signaal en wilt u deze toch belonen dan is een vrije gift natuurlijk altijd mogelijk op het rekeningnummer van de diaconie: IBAN NL39 INGB 0003 7990 99
Contactpersoon voor de kerktelefoon en kerkomroep.nl (sIKN):
W. Wubs
De Renne 89
9502RC Stadskanaal
Tel. 0599-618425
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.